torstai 2. elokuuta 2012

Riistan tiputtelua

Nomeilua Merlinin kanssa. Vuorossa riistatreeniä erään labbisneidin kanssa.

Alkuun vähän tottista. Paikallaanmakuuta, seuraamista, luoksetuloa. Myös vapaana seuraten suorituspaikalle ja pois. Tein ilman hihnaa lähes koko treenin odottelua lukuunottamatta. Merlin yllätti erittäin positiivisesti. On nimittäin ollut viime päivinä aika virittynyt ja säntäilevä kaveri. Mutta kertaakaan koko treenin aikana ei mennyt moikkaamaan toista koiraa. Seuraaminen oli kyllä vähän huonoa. Piti välillä ärähdellä edistämisestä, mutta ei yhtä-kahta metriä kauemmas karannut, joten jossain määri oli hallinnassa.

Mutta itse riistatreeni taas sujui nihkeämmin. Useasta palautuksesta suuri osa jäi matkan varrelle. Pari tuli jalkoihin ja vain yksi käteen.

-Alkuun markkeeraus variksella ja fasaanilla. Molemmat otti ihan spontaanisti, mutta tiputti palautuksessa muutaman metrin päähän.

-Kokeilin sokkoa linjaa lokilla. Ei ollut mitään hajua suunnasta, meni paikkaan (90 astetta väärässä suunnassa), jossa labbis oli treenannut meitä ennen ja sitten haulla toi lokin. Paitsi lokki tippui taas puoleenväliin. Helpotettiin, eli linja motivoituna. Lokki tippui varmaan taas siihen matkalle.

-Hakuruutu: 2 varista, lokki, fasaani ja sorsa (joka oli vielä kohmeessa). Ensin taisi katsastaa koko hakualueen, ihan tarkkaan en nähnyt koiraa, mutta ilmeisesti jätti siis riistoja maahan, vaikka löysi. Varis nousi nopeasti, tippui muistaakseni jalkoihin. Sitten perään heti toinen varis, jatkoi hakua varis suussa , katosi, ei tullut pillityksellä. Lopulta palautti saman variksen. Ja ainoana luovutuksena käteen.
Viimeisenä nousi lokki, jäi parin metrin päähän.

Loput hain koiran kanssa, löysi ilman käskyä, mutta ei nostanut. Sorsa ja fasaani olivat vielä hiukan kohmeessa, en tiedä oliko se nyt syy siihen, ettei nyt niitä ottanut ruudusta suuhun. Fasaani on kuitenkin normaalisti ollut oikein mieluisa. Sorsan näki nyt ekaa kertaa ja oli kovin kiinnostunut.

Että sellasta. Tarkoittanee varmaankin että lisää vaan riistatreeniä. Paljon hommaa siinä. Ja myös ohjauksessa aika tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti