perjantai 27. heinäkuuta 2012

Åren viimeiset nomeilut

Nomeilua Merlinin kanssa taas laskettelurinteessä.

Ilman hihnaa "suorituspaikoille" ja siirtymisissä seuraamista. Seuraaminen oli aika huonoa, hallinnassa pysyi, mutta aika ajoin sai komentaa, kun haistelu sivummalla ja edistäminen houkutteli. Treenin välissä pääsi sitten lyhyelle lenkille (ja kakkasi kolmet kakat, joka saattoi hiukan painaa alkutreeneissä..). Parani treenin loppua kohden.

-malttia: koira istumaan yksin ja viskeltiin damit ympärille. Pari kertaa nousi seisomaan, mutta paikallaan pysyi.

- 2 ohjausta samaan kohtaan niin, että koira näki, että joku kävi linjan päässä, mutta ei nähnyt damia. Eka oli vähän poukkoileva.

-ykkösmarkkeeraus, n 50 metriä, välissä maltti/muistiharjoituksena pieni lenkki seuraten ja sitten lähetys. Suoraviivaisesti meni.

- kakkosmarkkeeraus (n 50 m): haki jälkimmäisen ekana, palautuksen lopussa iski kakkahätä...Jätin sitten kesken. Yhden onnistuneen palautuksen tein tässä välissä helposta markkeerauksesta. Sitten lenkille helpottamaan oloa ja uudestaan treenaamaan taas uudella innolla.

-Kakkosmarkkeeraus (n 70 m), kulma n 40 astetta. Heitot tulivat läpimentävän aidan taakse, toinen hiihtohissitolpan läheisyyteen ja toinen hissin ala-aseman viereen. Haki ensin jälkimmäisen, suoraviivaisesti eteni aidan ali, mutta juoksi damin yli ja sitten meni vähän hauksi. Löytyi lopulta. Palautti kiertäen aidan.

Hiukan epäröin lähettämistä toiselle damille, kun ensimmäinen meni hauksi, mutta lähetin kuitenkin. Meni täysin suoraviivaisesti ja damikin nousi heti.

-Haku: hakualue osittain rinteessä ruohikossa ja osittain metsässä, joka nousi jyrkästi siitä rinteestä. Sai hake 4/6. Vaihtelin lähetyspaikkaa ja pidin välissä pientä taukoa.

Gwendan kanssa parit noudot nyt ensimmäisen kerran avustajan heittämänä. Muuten tänään taas pikku-G:n kanssa sekalaista puuhailua Merlinin ollessa juoksulenkillä. Oikeaa ja vasenta ole alkanut opettamaan namialustan kanssa täällä Åressa ollessa.
Malttiharjoitusta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti