sunnuntai 12. elokuuta 2012

Loppuviikko purkkiin (lähinnä ohjausta)

Toissapäivän reenailut lyhyesti: Vesiohjaus on jäänyt hävettävän vähälle. Nyt siis siihen on Merlinin kanssa alettu panostaa. Ensin turhan kunnianhimoinen vesiohjaus, josta ei sen enempää. Matkaa lyhennettin muutamiin metreihin ja koiran irrotessa dami pudotettiin. Tämä meni sitten jo hyvin.

Yksi vesimarkkeeraus avoveteen, mutta aika pitkä etäisyys. Sitten oli maalla yksi muisti+markkeeraus. Ensin haki ohjauksella muistidamin ja sitten markkeerauksen vastakkaisesta suunnasta. Tosi hyvin markkeerasi keskelle nurtsia ja meni suoraviivaisesti vielä muistidamin palautuksen jälkeen (n 70 metriä matkaa).

Palautukset vedestä nappasin muistaakseni ylösnoustessa käteen.

Gwendakin sai yhden noudon vedestä ja yhden markkeerauksen maalta.

Tänään Merlinin kanssa muisteltiin erikseen suunnista "taakse". Tämä kun oli muutama päivä sitten hakusessa. Yhden kerran lähetin koiran suoraan istualtaan taaksepäin ja yhden kerran niin, että kutsuin ensin luokse ja pysäytyksestä ohjaus taakse. Viimeisellä kerralla kutsuin aivan luokse asti ( jotta ei alkaisi ennakoimaan pysäytystä) ja lähetin sitten eteenlähetyksellä damille.

Viimeisenä kolmella damilla pieni hakuruutu rannassa. Kaikki damit olivat korkeassa ja tiheässä kaislikossa veden puolella 1-2 metriä rantaviivasta. Ensimmäisen kerran nyt hakua vedessä. Teki tehokkaasti työtä, mutta jonkin aikaa kesti ennen kuin tajusi mennä veteen. Kävi välillä tyhjänäkin ihmettelemässä luonani. Mutta kun äkkäsi ensimmäisen damin, tulivat ne kaksi muutakin melko nopeasti.

Lopuksi yksi markkeeraus/ohjaus veteen. Näki siis heiton, mutta lähetin eteenlähetyksellä.

Palautukset vedestä roiskasi jalkoihin ja ravisti. Seuraaminen oli tänään mainiota.

Gwendan kanssa jätin damit kotiin ja tein namialustalla suuntia. Kerran eteen, kerran erikseen vasen ja oikea. Lopuksi vasen ja oikea niin, että molemmissa suunnissa oli namialustat. Oikeaan suuntaan meni. Yksi eteenlähetys+lähihakua (nameja nurtsilla). Vähän pysäytystä. Sitten taas kaikenlaista temppuilua ja seuraamista. Uutena asiana ollaan viime päivinä opeteltu jalkojen välistä pujottelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti