maanantai 6. elokuuta 2012

Mukava riistatreeni

Voi kun ymmärtäisi noita koiran mielenliikkeitä. Kun torstain treenien jälkeen taas ehti unohtaa nome-starttailun tältä vuodelta, niin nyt taas toivonkipinä iski... Alkaa vaan syksyn viikonloput täyttyä muusta menosta, joten voi ihan jo siitä syystä jäädä väliin.

Olimme pitkän viikonlopun Tampereella ja muun ohjelman lomassa kävimme eilen katselemassa  ALO-luokkaa Rengon nome-kokeissa. Koetilanne näytti ihan mukavalta, tehtävät eivät lainkaan mahdottomilta. Toki pitää muistaa aina se koetilanteen jännitys ja häiriötekijät.

Mukaan lähti pari varista ja fasaani, joilla teimme jo heti kotimatkalla google mapsin avulla valitussa paikassa pikkutreenin ennen lintujen päätymistä taas pakkaseen. Merlinille kakkosmarkkeeraus  n. 30 metrin päähän. Meni suoraviivaisesti jälkimmäiseen katsomassa, mitä oli tarjolla, mutta ei nostanut vaan suuntasi ensimmäisen variksen luokse. Totesi, että jaahas, samanlainen tässäkin ja nosti ja palautti nätisti käteen. Sitten suoraviivaisesti toinen varis talteen ja palautus käteen.

Olin jättänyt polulle jo valmiiksi fasaanin koiran nähden. Lähetys eteen ja palautus taas käteen. Ihan eri koira verrattuna edelliseen treeniin. Selkeästi nyt vaan pitää tota riistatreeniä tehdä ja sitten pikkuhiljaa lisätä vähän häiriötä (eli muita ihmisiä paikalle).

Gwendan kanssa tein perjantaina treenin ulkona lenkin yhteydessä. Pääasiassa seuraamista, paikallaoloa yms. yms. Pari damiakin oli mukana. Harjoiteltiin damien kanssa malttia. Lisäksi yksi markkeeraus ja yksi linja. Palautukset alkavat nyt tulla jo aika mukavasti aivan perille syliin.

Sitten tein jonkinlaista muistia ja hakua valmistavaa juttua. Jätin selkeästi muistettavalle alueelle pari damia. Jatkoimme matkaa, teimme toisaalla temppuja. Paluumatkalla muisti kyllä paikan ja kävi hakemassa ilman käskyä molemmat palauttaen minulle. Gwendasta voi todeta, että on nyt todella syttynyt noille dameille. Pentudamista kun ei ollut niin kovin innostunut, mutta aikuisten damit ovatkin ihan eri juttu!

Gwendalle näytin myös eilen riistaa. Yksi nouto fasaanilla ja lokilla. Riistat ottaa kyllä hyvin spontaanisti ja ne tulevat perille asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti