tiistai 21. elokuuta 2012

Tositoimiin vesilinnustamaan

Jaahas, mitäs sitä tehtiinkään treenauksen saralla viikonloppuna... ei kai muuta, kuin käytiin lyhyesti tutustumassa meidän sorsastusmaastoihin/vesistöihin. Siinä sivussa Merlinille (puoli)sokko linja tiellä. Siinä oli peräkkäin 4 damia, kauimmaiselle matkaa 80-100 m. Lähti epäröimättä eteen ja nouti järjestyksessä damit. Lisäksi tein markkeerauksen korkeaan kaislikkoon ja yden damin kanssa laitoin hakuun. Lähinnä halusin tutustuttaa tuohon kaislikkoon, jossa maanantaina alkaisi vesilinnustus.

Gwendan kanssa pieni, 4 damin hakuruutu. Karkasi (!), kävin kantamassa pois ja lähetin sitten uudestaan, sai hakea 2. Nyt voisin keskittyä vähän noihin pitoharjoituksiin Gwendan kanssa ja jättää hetkeksi noudot hautumaan.

Mutta sitten tähän päivään. Jotenkin päädyimme mukaan sorsastuksen aloitukseen. Mahdollisuus, joka tuntui vielä vuosi sitten hyvin epätodennäköiseltä. Ja jotenkin sitä on nyt siinä tilanteessa, että koiralla olisi vientiä harva se ilta.

Saalis jäi tosin aika niukaksi, kun sorsat eivät juuri lennelleet. Yksi kanadanhanhi tippui avoveteen, lähelle venettä, en sitten lähettänyt koiraa. Tauolla sai ylpeänä kanniskella sitä ja teki parit noudotkin.

Mutta Merlin oli oikein oiva kaveri veneessä, aivan hiljaa koko ajan, pääosin istui tarkkaavaisena. Laukauksien aikana tarkkaili oikeaan suuntaan. Hyppäsi tottuneesti veteen ja antoi auttaa takaisin veneeseen. Gwendakin pääsi hetkeksi veneilemään. Ja Gwenda joutui lintsaamaan pentutokon ekan kerran, kun jäätiin vielä (tuloksettomalle) iltalennolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti