perjantai 17. elokuuta 2012

Agi x 2

Tänään molemmilla koirilla ohjattu agility.

Merlinin kanssa 2 lyhykäistä radanpätkää. Toisessa oleellisin juttu oli 3 pitkittäin olevaa aitaa, jotka mentiin sitten kaikilla mahdollisilla tavoilla. Toisessa isoin juju oli pituus, joka meni ihan seinää kohti. Merlinillä siinä ei ollut nyt ongelmaa, mutta usein maxikoirilla saattaa tulla kieltäytymisiä tuon tyyppisissä kohdissa.

Oltiin ainoita paikalla, joten hiottiin sitten ihan pala kerrallaan niitä hankalimpia kohtia. Lopuksi katsottiin vähän, missä tilassa meidän kontaktit on puomin kanssa. Saatiin ohjeeksi tehdä vielä myös pelkkiä alastuloja. Ja silloin, kun on pelkkiä alastuloja, voi hankaloittaa hommaa kaikenlaisella häiriöllä. Koko esteellä vielä vähän helpomman kautta.

Gwenda aloitti agilityn alkeet (ryhmä oli aloittanut jo viime viikolla). Teimme keppejä ohjureilla (meni heti mainiosti, kontaktin alastuloja (nenäkosketus), putkea ja lisäksi suoraa pätkää "aita-putki-aita". Puomit luonnollisesti maassa pennulla.

Gwenda oli aika totisen ja rauhallisen oloinen, mutta tulimme siihen tulokseen valmentajan kanssa, että se vaan keskittyy niiiin tarkasti ja ottaa homman erittäin suurella vakavuudella. Kyllä vauhtiakin oli ja tällä sitä varmaan tulee sitten varmuuden lisääntyessä. Toisin kuin Merlinillä, jolla on ollut aina ensimmäisestä agilitytreenistä asti hurja vauhti johtaen siihen, että koira meni 10 metriä ohi joka suuntaan. Ja ihan hauska vaihteeksi, että on koira, jota voi rauhassa kuljettaa vapaana agilitykentällä, jossa muut koirat harjoittelevat ihan vieressä. Ei aikomustakaan mennä pööpöilemään muualle ja moikkailemaan muita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti