tiistai 7. elokuuta 2012

Herra hötkyilijän ohjaustreeni

Agilitypäivityksiä ei ole hetkeen ollut. Tämä johtuu siitä, että nyt on muutaman viikon loma kaikista kolmesta viikkotreeneistä. Hyvä vaan, ensi viikolla uudella innolla.

Nomeilua tänään, Merlinillä ohjausta. Treenipaikkana sellainen joutomaa. Oli vähäsen korvat ja maltti hukassa, kun herra oli Gwendan treenaillessa padonnut itsensä kotona täyteen intoa. Se, että oli kaivamassa damia laukusta sai koiran pomppaamaan pari metriä ilmaan. Alkutreenissä korvat olivat kadoksissa, lähinnä maltin puuttumisen vuoksi, ja vieläkin tuntuu kurkussa ne muutamat karjaistut "EI":t. Kaikki palautukset ja luovutukset olivat tänään kunnossa.

-Alkuun jonkinlainen muisti/ohjausjuttu: 3 damia leviteltiin ympäriinsä, välissä vähän seuraamista ja sitten koira istumaan damien muodostaman kolmion keskellä. Kutsuin koiran luokse, oli menossa mun lähellä olevan damin kautta, sain karjaisulla muuttamaan suunnan viime hetkellä.

- Sitten seuruututin satunnaisiin paikkoihin ja lähetin linjalle eri kohdista eri dameille. Koira joko muisti todella hyvin damien paikat tai sitten ihan oikeasti tajusi jotain tosta suunnan pitämisestä. Hyvin suoraviivaisesti jokaiselle meni.

-Suuntia: Oikea ja vasen ovat jo vanha juttu, mutta "taakse" on paljon uudempi tuttavuus. Tämän treenin tarkoitus oli nyt tarkistaa/vahvistaa, että varmasti erottaa ne. Tein ensin kaikki suunnat erikseen. Vasemmalla oleva dami oli jotenkin sellaisessa paikassa, että koira toistamiseen juoksi sen yli. Ohjasin siis oikealle ja vasemmalle, lähihakupillitystä, mutta dami ei noussut. Se oli sellaisen kivenmurikan takana. Positiivista oli, että koira kuunteli niitä ohjauskäskyjä.
Mutta suunnat toimivat erikseen ja lopuksi myös niin, että jokaisessa kolmessa suunnassa oli dami, koira keskellä ja vuorotellen käytiin jokainen läpi.

- Lopuksi ohjauksella 3 damia pienestä lähihakuruudusta.

Gwendan kanssa seuraamista (ja silloinkin, kun ei ollut käskyn alla kulki melko tiukasti sivulla).
Teimme pysäytyksiä vaihtelevalla palkalla. Tein erilaisia malttiharjoituksia: koira istuessa damien heittelyä ympäriinsä ja koira seuraten damien heittelyä. Tosi hyvin pysyy.

Noutaa sai yhden markkeerauksen ja yhden muistin/ohjauksen. Dami tippui siihen puolen metrin päähän. Tein myös heinikkoon ensimmäisen hakuruudun dameilla. Ymmärsi heti homman nimen. Sai hakea 1/3 käskyllä. 1 tuli vielä ilman käskyä.

Muuten oli paikallapysymistä (istuen ja maaten) ja sivulletuloa eri kulmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti