torstai 16. elokuuta 2012

Mertsille agia ja pikku-G:lle damijuttuja

Nyt on käynnissä "huono koiranomistaja" -päivät. Treenailut ovat jääneet aika vähäisiksi muiden rientojen lomassa. Onneksi perheestä löytyy lenkittäjää, joten koirat eivät ihan adhd:na ole.

Eilen pitkän (olisiko ollut 4 viikkoa) tauon jälkeen Merlinin kanssa Ojangossa ryhmätreenit agilityn saralla. Nyt vuorossa melko suoraviivainen 8 esteen rata (sisältäen keinun, A-esteen, pussin ja renkaan).

Kokeiltiin rata kontakteineen päivineen ja sehän meni aika nappiin heti ekalla. Kontakteilla tosin kuljin siinä vieressä varmistamassa. Emme jääneet kuumana päivänä jankkaamaan, vaan lopetimme onnistumiseen. Tauko tekee siis todellakin hyvää.

Gwendan kanssa taas tänään damijuttuja. Oli mukana autossa mun muissa menoissa ja parissa välissä tehtiin pikkutreenit. Ensin korkeassa heinikossa 2 lyhyttä markkeerausta (ihan vaan muutama metri). Sopiva vaikeus, ei mennyt hauksi. Sitten vielä yksi linja. Muutoin seuruuta, paikallaoloa, luoksetuloa.

Toisessa paikassa taas noita perustottelevaisuusjuttuja. Pysäytystä luoksetulosta. Sitten vähän ex-tempore juttuna koira istumaan, heittelin damit ympäriinsä. Kutsuin luokse, dameja oli aika lähellä luoksetulolinjaa. Epävarmana siitä, että mitä pitää tehdä, oli menossa damille, mutta pienellä "ei"llä ja tänne-kutsulla tuli luokse. Lähetin linjaan yhdelle niistä. Oikealle meni. Pätevä tyttö!

Huomenna molemmat pääsevät agi-treeneihin, kun myös pikkunen aloittaa pentuagilityn :)

Edit: Iltapuuhina kunnostauduttiin vielä molempien kanssa kontaktien ylös- ja alasmenopysäytyksen kanssa. Molemmille 5 toistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti