maanantai 3. syyskuuta 2012

Nomea uudella innolla

Tänään nomehommia, inspiraatiota kun haettiin viikonloppuna flattimestaruudesta. Yhteenvetona: Merlinin kanssa hyvä treeni, Gwendan kanssa tuli kuitenkin tehtyä vähän liian hankalassa maastossa. Pitää korjata homma seuraavan kerran markkeerauksia tehdessä.

Merlinillä teemana vesiohjaus ja haku. Oli tarkoitus tehdä kaksi lyhyttä vesiohjausta n 6 metrin levyisen ojan yli sokkona. Toinen dami jäi kyllä ihan näkyviin, joten ekassa ei ollut juuri haastetta eikä ohjaustakaan, kun koira näki damin jo lähetyspaikalta. Mutta toinen oli piilossa vastarannan kasvillisuudessa. Hiukan epäröi veteenmenoa, koska sokkona veteenmenoa/vesiohjausta on tehty aivan liian vähän. Kuitenkin sitten meni, ja eteni suoraan damille.

Sitten motivoitu hakuruutu vaihtelevassa maastossa, yksi dami oli ojan toisella puolella, pari metriä rantaviivasta. Osa kaislikossa ja osa metsän puolella. 4/7 haki käskyllä (myös se ojan toisella puolella oleva). Vikat tuli sitten ilman käskyä yhdessä etsien.

Vikana vielä harjoiteltiin malttia heitellen dameja nenän edestä ja palkintona lopuksi melko lyhyt linja polkua pitkin, kanidami iloisena yllärinä.

Gwendan kanssa malttia dameja heitellen, motivoitu linja, jossa kaksi damia, jälkimmäinen oli turhan pitkällä. Sitten pari 10 metrin markkeerausta liian vaikeaan, tiheään kasvillisuuteen. Markkeerasi ja rengasti pudotuspaikkaa hyvin, mutta damit olivat vaan liian syvällä kasvillisuuden sisällä, että olisi löytynyt. Jälkimmäiseen kohtaan tein uuden heiton, joka sitten nousi. Eli ensi kerralla pitää helpottaa hommaa (tai lähinnä maastoa..).

Illalla on vielä Gwendan pentutokot, josta tuskin on mitään erityisempää raportoitavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti