perjantai 7. syyskuuta 2012

Ohjaustreeniä agilityn ja nomen saralla

Lähdin tänään vähän nihkein fiiliksin agilityyn. Pakko oli raahautua, kun siitä leikistä on jo maksanut... Mutta into tuohonkin hommaan taas vähän palautui treenien myötä. Merlinin kanssa olisi ollut 22 esteen rata (jätettiin kepit välistä). 13. esteeseen pääsimme puhtaasti, mutta sitten meni vähän vääntämiseksi. En piirrä rataa ylös. Päällejuoksuja mm. treenattiin monenmonta kertaa, ennen kuin sujui.

Gwendan kanssa oli ohjauksen ja estehakuisuuden treeniä. Lopuksi kontaktin alastuloa. Viimeksi jo olin henkisesti luovuttamassa typyn kanssa, kun virettä pitää nostaa niin kovalla työllä, mutta nyt homma alkoi sujumaan. Nyt vaan voi jälkiviisaana sanoa, että voi kun olisi Merlininkin kanssa ollut pentuna näin pätevässä valmennuksessa, niin olisi nyt paljon helpompaa.

Agilityn jälkeen vähän nomeiltiin. Menimme samaan treenipaikkaan, jossa keväisen taipparikurssimme treenit olivat. Siellä oli pelastuskoirien porukat paikalla, joten tuli vähän häiriötäkin. Ja menipä yhdessä palautuksessa joku ulkoileva noutaja aivan takaamme...ihme ja kumma Merlin ei miettinytkään moikkailemista.

Merlinille ohjausta: 2 sokkoa, n 50 metrin linjaa. Olen nyt vähän muuttanut lähetysasentoani, en tiedä häiritsikö se vai mikä, mutta molemmissa meni ensin viistoon vasemmalle, mutta palasi heti takaisin, kun taisi tajuta itsekin tämän. Toisellä lähetyksellä lähti molemmille taas määrätietoisesti.

Muistelimme suuntia (oikea, vasen, taakse/poispäin eteneminen). Damit olivat jokaisessa suunnassa, ihan lyhyen matkan päässä (n 15-20 m). Kaikki suunnat muisti.

Vikaksi vielä motivoitu linja (60-70 m), jossa oli 2 damia vierekkäin. Näissä ihan sama juttu, kuin alussa: hakeutui liikaa vasemmalle. Nyt tosin luuli, että kyseiseen paikkaan olisi jäänyt dami edellisestä harjoitteesta. Toisella lähetyksellä taas eteni hyvin.

Seuraaminen on taas ollut vähän ryhdittömämpää viimeisimmissä treeneissä. Panostamme siis taas erityisesti sihen jatkossa.

Gwendan kanssa yksi, n 30 metrin motivoitu linja. Enempää en agin jälkeen tehnyt. Nomehommissa Gwendalla kyllä tuntuu vaihtia ja intoa olevan ilman mitään vireen nostatustakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti