tiistai 18. syyskuuta 2012

Pentutokot ja agit

Eilen Gwenda kävi viimeisellä pentutokokerrallaan. Tehtiin kaikenlaista (sivulletuloa, maahanmenoa, seuraamista yms). Olin hyvin ylpeä tästä pikkuisesta, joka ei juurikaan ottanut mistään häiriötä.

Tänään omatoimiagilityssä Gwendalla olikin sitten joku "juttu". Oliko joku narttujen vatsavaiva tai päänsärky... Mutta päätti, ettei poron jauheliha tänään maistu. Muut namit kyllä meni harkinnan jälkeen. Teimme lyhyesti keppejä, kontaktien alastuloja ja putkea. Pieni meni hyvin tyytyväisenä autoon käärölle ja heti kotiintultuaan asettui nukkumaan. Ei halunnut edes ruokaa.

Merlinin kanssa varauduin harjoittelemaan pelkkää paikallaoloa edellisten treenien perusteella. Mutta poikahan päättikin sitten tänään olla paikallaan melko nätisti, joten teimme erilaisia ratapätkiä, ohjauskuvioita, keppejä ja kontakteja. Ja nyt koira oli niin hyvässä vireessä. Vauhdikas, mutta tarkkaavainen ja kuuliainen. Sitähän toki helpottaa aika lailla se, ettei hallissa ollut ketään muuta.

Merlinille on nyt tiedossa paikallaolon tehoviikot. Sain itseasiassa Gwendan pentutokossa vähän vinkkiä ja ideaa siihen, miten saisin tuota paikallaoloa vahvistettua. Merlin kun on kovin häiriöherkkä ja reagoi silmänräpäyksessä kaikenlaiseen ympärilläolevaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti