sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Liikaa haastetta

Nomeilua Daisyn kanssa. Tottisosiossa Merlin oli alkuun aika lähtökuopissa Daisyn perään, mutta eipä olla juuri muiden koirien läsnäollessa näitä hommia tehty. Kyllä sitten alkoi vähän päästä jyvälle, että sinne Daisyn luokse nyt ei mennä riiaamaan. Ei nyt kuitenkaan mitään kovin hyvää seuraamista ollut, kovasti edisteli. Yhteenveto: lisää treeniä muiden koirien kanssa.

Alkuun veneestä markkeeraus n. 50 metrin päässä olevaan harvaan kaislikkoon. Merlinillä loppui usko kaislikon reunalla ja käänty takaisin. Uusi heitto kaislikon eteen. Yritti parka veneeseen, mutta jossain vaiheessa bongasi damin.

Ohjaus puolimatkaan. Kääntyi takaisin n 10-15 metrin kohdalla, tein vähän turhan monta lähetystä. Viimeisenä ohjaus siihen 10-15 metrin kohdalle, toisella lähetyksellä sitten eteni. Yhteenvetona: lisää vesityötä, erityisesti heittoja veneestä. Matkaa ja vaikeutta pikkuhiljaa kasvattaen, nyt tuli haukattua liian iso pala,

Teimme myös pienessä saaressa hakuruudun. Helppo tehtävänä, mutta tuli ainakin onnistumisia ja vahvisti ihan sitä palauttamista mulle, eikä toiselle koiralle. Daisyn hakiessa oli hihnassa, ei olisi vielä mitään toivoa pitää koiraa sivulla/paikallaan ilman hihnaa toisen koiran juoksennellessa töissä. Yhteenveto: Malttia pitäisi saada jollain tapaa kasvatettua toisen koiran työskennellessä. Auttaisiko kuitenkin aika? Aloluokassa nyt kuitenkaan ei parityöskentelyä ole.

Lopuksi maalla sitten pari sokkoa linjaa. Lyhyempi ehkä 25 m ja pidempi 60 m. Lyhyempi meni hyvin, pidempi meni ensimmäisellä lähetyksellä vinoon ja tokalla hyvin.

Teimme tänään myös kanin laahausjäljen, pituutta n 150 m avarassa maastossa, jossa näki koiran työskentelyä. Helppo nakki. Jälki tulee tuskin olemaan ongelma.

Gwenda suoriutui tottisosiosta hienosti (muut koira olivat silloin sivussa, joten häiriötä oli vähemmän). Gwenda sai hakea yhden damin hakuruudusta ja yhden markkeerauksen rantaveteen. Ensimmäinen n. 30 metrin laahausjäljen päähän pääsi mutkien kautta, ei ottanut kania suuhun (sama kani, jonka oli parvekkeelta käynyt jo kerran itsekseen hakemassa). Mentiin yhdessä katsomaan ja kani tuli sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti