torstai 6. syyskuuta 2012

Isoille riistaa ja pienille dameja

Jos en aiemmin maininnut, niin maanantaina näytin koirille korppia. Merlin ei edellisellä kerralla ollut ottanut sitä suuhun. Ensin näytin Gwendalle...ja tämänkään linnun kanssa ei ongelmia. Sitten aamulenkille Merlinille heitto korpilla. Meni sinne ihmettelemään ja näytti siltä, että "onko pakko ottaa tämä iljettävä juttu herkkään suuhuni?". Päästin Gwendan vapaaksi, ja johan Merlin muutti mielensä ja kiikutti linnun minulle. Teinpä vielä yhden linjan ja korppi nousi taas. Ihan käteen asti ei vielä tullut. Selkeästi ne "kivemmat" ja tutummat riistat tulevat käteen ja muiden kanssa on hätäisempi tiputtamaan.

Tänään hakuruutu Merlinille (fasaani, kyyhkynen, varis ja lokki), lokki oli vedessä. Kaikki tuli mukavasti ja positiivista oli, että tajusi lopuksi mennä sinne veteenkin asti. Vielä riistan kanssa luovutus vaihtelee. Fasaani ja varis tulevat käteen, lokki ja kyyhky tipahtivat jalkojen juureen.

Lopuksi tein vielä yhden noudon jokaisella linnulla (markkeeraus tai ohjaus). Mainittakoon, että hienosti toimi variksen kanssa eteenlähetys, pysäytys ja lähihakupillitys :)

Gwendan kanssa aiemmin päivällä yksi linja ja yksi markkeeraus ihan hiekkakentällä (paikkailin maanantain liian vaikeeta treeniä..). Sitten illalla niityllä reeniä. Jätettiin yksi muisti ensin. Tehdessämme välissä muuta haikaili kovasti muistidamin luokse. Välissä yksi linja ja yksi markkeeraus ja lopuksi nouti muistidamin. Myös malttitreeniä teimme.

Gwendan kanssa tuskin tarvitsee varsinaisesti juurikaan treeenata riistan kanssa. Kaiken on ottanut tähän asti aikailematta ja syvällä otteella. Tänään näytin sisällä kyyhkyä ja lokkia ja ilman mitään heittoja otti nekin suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti