keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

"Toi noutajahan on kehittynyt"

Merlinin kanssa tänään HSKH:n ryhmässä agilityt: Nyt on peräkkäin molemmissa ryhmätreeneissä kehuttu, että kehitystä olisi tapahtunut :) Hyvä homma, eteenpäin siis jatketaan. Jospa syksyllä/talvella aloitettaisiin mölliura ja keväälä/kesällä ykkösluokan tahkoaminen?

Mutta tehtiin allaolevaa rataa. Alkoi siis tuolta vasemmasta reunasta ja esteet hypättiin aina sisältä ulos. Päädyssä putki ja sitten sama setti takaisin. Juju oli siinä, että ekaan suuntaan koiraa ohjattiin edestä, eli valssattiin joka välissä ja takaisin tullessa koiraa ohjattiin takaa, eli takaaleikkauksia.

Kaksi kertaa tehtiin kokonaisuudessaan, välissä tauko. Valssaaminen meni oikein mainioisti ja löytyi hyvä rytmi. Ensimmäisellä kiekalla jälkimmäinen puolisko meni selkeästi huonommin. Oli ehkä pitkä ja yksitoikkoinen pätkä koiralle ja huonoa ohjausta.

Toisella kerralla palkkasin putken jälkeen ekasta osuudesta. Sitten tein putkesta takaaleikkausosion, nyt meni jo paljon paremmin. Koira reagoi voimakkaasti, jos pysähdyn esteen eteen ja epäröi silloin hypyn kanssa. Saattaa esim hypätä esteen päälle. Pitää siis vahvistaa sitä irtoamista ja suhteuttaa oma vauhti niin, että liike jatkuu.

Teimme loppuun pari kertaa ohjausharjoitteena sellaista 2 esteen (aita ja pituus) juttua. Ilmeisesti jokin pakkovalssintapainen harjoite oli, hiukan jäi epäselväksi, mikä sen ohjausliikkeen nimi oli..

Ja Gwendan kanssa sitten sisällä/ulkona puuhailua. Pysäytyksiä, seuraamista, sivulle tuloa mun edestä, maahanmenoa, paikallaoloa. Käytiin myös puun juureen yhdessä heittelemässä nameja, seuraamalla pois ja sitten eteenlähetys ja lähihakupillitystä. Sitten näitä kierimis ja etutassut ilmassa istumis-juttuja. Sisällä päivän nouto aikuisten damilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti