perjantai 13. heinäkuuta 2012

Riista maistuu

Merlinillä oli tänään vuorossa nomeilua riistatreenin muodossa. Mukana oli 3 varista ja fasaani. Meni ihan todella hyvin!

-Tein alkuun korkeaan heinikkoon pienen hakuruudun ihan nähdäkseni sen, miten riista tänään maistuu. Nämä oli kuitenkin useamman kerran käytettyjä ja keränneet itsensä vielä parvekkeella sulaessaan täyteen muurahaisia..yök! Mutta kaikki tuli sieltä. Ruutu oli niin pieni ja helppo, että sai hakea tyhjäksi. 2 ekaa varista tippui jalkojeni juureen, kaikki muut treeneissä noudetut linnut tulivat varmasti käteen.

-Ok, eli riistan kanssa ei tänään ongelmia, joten tein yhden vesimarkkeerauksen (joka tuli pitkän matkaa maalle ja käteen!) ja ohjauksessa oikean ja vasemman kerran. Lopuksi laitoin vähän pidemmälle linjalle koiran kanssa variksen ja kauemmaksi fasaanin. Ensin toi variksen. Välissä vähän seuruuta ja sitten fasaanikin tuli.

Todella kuuliainen ja motivoitunut koira, tarkkaa ja vauhdikasta työskentelyä ja tosi hyvää riistan käsittelyä. Jee!

Gwendan sai noutaa yhden variksen ja yhden fasaanin. Molemmat suoraan käteen. Jännä juttu, koska dami ja kaikki muutkin tavarat jäävät vielä vähän matkan varrelle (ne harvat kerrat, kun noutoja tehdään).

Sitten sisällä sekalaista juttua lyhyissä pätkissä, yhtä juttua aina pari-kolme toistoa ja sitten tauko. Aloitin opettamaan agilityä ajatellen tuolin ympäri kiertoa. Tehtiin muutaman kerran kontaktien ylös- ja alasmenot laatikolla. Alastulossa on käytössä nenäkosketus. On kyllä niin keskittyväinen ja oppivainen kaveri, että unohtaa kyseessä olevan vielä pieni pentu.

Paikalla istumista ja makuuta kerran niin, että olin muutaman sekunnin piilossa. Pysyy hievahtamatta. Eteenpäinlähetystä namialustalla pari kertaa, luoksetuloa ja seuraamista. Sivulletuloa edestäpäin, alkaa jo hoksaamaan oikean liikeradan. Lopuksi kierittiin ja istuttiin etutassut ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti