tiistai 10. heinäkuuta 2012

Viime päivien yhteenveto

Tässä on ollut vähän taukoa päivittelyissä. Viime viikolla treenit jäi vähemmälle. Lähinnä ns. kunnon treeninä tehtiin Merlinin kanssa muutamia markkeerauksia eri paikoissa yhdellä lenkillä. Yksi sellainen ohjaus myös, jossa lähetin sokkona ja heti kun lähti etenemään, niin dami heitettiin linjalle.

Merlinillä oli tosin mahdollisuus myös toiseen treeniin (ohjausta), mutta kun päätti mennä heti alkuun linjan sijaan haistelemaan jotain kivoja hajuja. Kyllästyin ja menin vaihtamaan koiran siihen keskittymiskykyisempään... Tosin tämä linja oli ulkoilureitillä paikassa, jossa menee useampi kymmenen koiraa päivittäin. Merlin on siis ollut aika ylivirittyneellä päällä. Kai se sitten kuuluu tähän ikään (ja siihen, että täällä on varmasti koko ajan joku juoksuaikainen narttu lähistöllä..). Vire ja käytöstavat vaihtelevat todella paljon.

Gwendan kanssa on niitä omia lenkkejä ja hetkiä ollut. Ohjelmaan on kuulunut seuraaminen, seuraamisesta maahanmeno, istuminen, paikalla pysyminen, pysähtymiset, kieriminen ja uutena istuminen etutassut ilmassa, joka on ihan vasta alkuvaiheessa. Gwendankin kanssa otin kotona meidän alastulokontaktilaatikon käyttöön kertakokeiluna. Lähihakupillitystä ja laajemmalta alueelta etsimistä ollaan tehty. Eteenpäin lähetystä myös. Sitten jokunen nouto, aika vähälle se puoli on jäänyt, eikä vielä niin ole tarkoituskaan niitä hinkata.

Tämän päivän omatoimiagi

Merlin: Oli aika vallaton ja vauhdikas ja keskittymiskyly kyllä kärsi hiukan. Alkuun taisi pasmat mennä sekaisin myös kuvaajasta (videota tulee myöhemmin). Kepit ja kontaktit ovat edelleen pääteema ja siinä sivussa teen lyhyitä radanpätkiä käyttäen niitä esteitä, mitkä ovat valmiiksi paikoillaan.

Kepit: koira oli kyllä nyt ihan hukassa niiden kanssa. Taittuvilla kepeillä mentiin aimo askel taaksepäin. Viimeksi kun koira oikeasti mietti, mitä tekee, niin nyt ei kyllä yksikään aivosolu ollut toiminnassa.

Keinu: Vaihdoin käskysanaksi nyt "hiiitaasti", jotta saisin koiran menemään sen maltilla. Kerran rämäytti aika näyttävästi, mutta ei kyllä lainkaan säiky. Todellakin on oppinut, että räminä on hyvä juttu!

Puomi: Meni jo aika hyvin. Usein tein pari estettä alle ja siitä pysäytys alkuun ja loppuun. Ylösmenokontaktilla pysyy paremmin, alastulokontaktilla on jotenkin voimakkaammin lähdössä eteenpäin.

A-este: pitää tosi voimakkaasti hidastaa koiraa siinä alastulossa, jotta saa pysäytykseen oikeaan asentoon.

Sitten rataa, josta en nyt tarkemmin selittele. Aika paljon sai taas tahkota yhtä kohtaa. Yllärinä osasi vielä pöytä-esteen aika hyvin, jota innokkaana tarjosi muutenkin.

Gwenda (videokoostetta myöhemmin): Käytiin n. pari kertaa aina kutakin estettä: Kepit (6 keppiä vinossa), pussi (avustaja piti), putki, 2-3 aitaa peräkkäin ja sitten puomin ylös- ja alastuloa. Lisäksi vähän kierimistä ja sen sellasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti