torstai 10. huhtikuuta 2014

Tiistaitreenit (paritreeninä nomea)

Treenasimme Merlinin veljen (Svante) ja tädin (Alva) kanssa.

Merlin (seuranaan Alva):
Alkuun ihan vieressä istumista, seuraamista, luoksetuloja vuorotellen. Dameja ei ollut maassa, koska tarvitsisimme ylimääräisen henkilön katsomaa, ettei pääse luvatta damille.

Hyvää oli se, ettei M kertaakaan koko treenin aikana ollut kiinnostunut toisesta koirasta (vain dameista). Alkuun istui hyvin, mutta ajan kuluessa tuli hötkyilyä (palautin perusasentoon hihnalla, pääosin sanomatta mitään). Seuraaminen ihan ok. Luoksetulot niin, että toinen koira juoksi paikallaanolevan ohi. Pientä liikahdusta kerran-kaksi (yht 3 luoksetuloa) oli, muttei mitenkään karannut.

Paikkana avoin metsä, teimme motivoituja linjoja samaan paikkaan. Ekan haki Alva (ja Merlin istui hievahtamatta paikallaan ilma hihnaa!). Oman linjansa Merlin teki hyvin. Seuraavassa Alvan linjassa Merlin karkasi, Alva pysähtyi mun karjaisuun, Merlin pääsi damille. Ja kun tiesi olevansa luvattomilla teillä, niin lähti rallattelemaan dami suussa. (Näitä on nyt ollut, mikään kielto ei näytä toimivan, vaan M saa vaan vettä myllyyn. Olen nyt tehnyt niin, että käännän selkäni, kävelen vaan poispäin koirasta, en ota mitään kontaktia. kun koira palauttaa, niin otan neutraalisti vastaan). Alva sai uusintakerran ja M istui kytkettynä.

Lopulta Alva kiinni puuhun, jotta saatiim avustaja. Dami heitettiin tielle, teimme seuruuta kohti damia (edisti pirusti...) Pakitin koiran edistäessä. Tavoitteena oli päästää noutoon, kun seuraa hyvin. Loppumetreillä karkasi (avustaja noukki damin). Uusi yritys, edelleen edistämistä. Jossain vaiheessa päästin noutoonkin.

Gwenda (seuranaan Svante):
Alkuun samaa seuraamis/luoksetulojuttua, kuin M & A:lla. Tässä oli maassa yksi dami. Gwenda oli ihan mukavasti.

Samaan paikkaan linjoja. Heidi vei ensin meille damin ja kävelin Gwendan kanssa ennen lähetystä pienen kierroksen. Hyvä linja ja palautuksessa ei nyt mitään ongelmia.

Kun vein Svantelle damia ja lähdin Gwendan kanssa kävelemään hieman sivummalle, piti Gwenda pientä ääntä (kun toinen vei damin, niin ei ongelmaa, mutta kun minä vein damin, niin pospäin meno harmitti..). Istui hyvin paikallaan Svanten noutaessa.

Kun meille vietiin seuraava dami samaan paikkaan, Kävelin Gwendan kanssa sivummalle, vein 90 asteen kulman toisen damin (ja taas hiukan harmitti pois päin kävely). Ensin lähetys siis muistipaikkaan, johon damin vientiä ei nähnyt. Sen jälkeen tälle motivoidummalle damille. Hyvin meni.

Lopuksi kakkosmarkkeeraus. Heitot jäivät kummun taakse ja puusti hiukan peitti. Jälkimmäistä ei tainnut nähdä ollenkaan, toki kuulohavainto oli, joten lähetin. Meni hauksi. Sai vainun siitä toisesta damista ja toi sen.

Tehtiin ykkönen nyt tähän hankalampaan paikkaan. Edelleen näkyvyys huono, etäisyyttä maaston vuoksi vaikea arvioida. Markkeerasi ensin lyhyeksi, mutta eteni ok damille.

Ykkönen myös toiseen paikkaan. Kaari näkyi, alastulopaikka ei, kuului kolaus, kun osui puuhun. Lähetin, meni suht ok huomiooden, ettei tarkkaa tiputuskohtaa näkynyt.

Kaikki palautukset oikein hyviä.

Lopulta teimme Svantelle samaa malttiharjoutusta, kuin veljelleen tehtiin. Aika samoja elkeitä näkyy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti