tiistai 15. huhtikuuta 2014

Joukkue-WT 13.4. (Gwenda)

Gwenda käväisi 13.4. epävirallisessa joukkue-WT -kisassa. Kisasimme sunnuntaina, jolloin joukkueessa oli 3 koiraa ja tehtävät oli suunniteltu niin, että yksi tehtävä alo-koiralle, yksi avo-koiralle ja yksi voi-koiralle.

Gwenda oli autosta otettaessa ja koirajoukossa odottaessa aika rauhallinen. Sen kanssa oli helppo hengailla koko päivä.

Meidän ensimmäinen rasti oli rasti numero 3. Tässä oli jokaiselle koiralle markkeeraus. Seuraavan koiran markkeerausheitto tuli edellisen palauttaessa damia. ALO-koiran sai kytkeä oman palautuksen jälkeen. Koirat olivat siis rivissä.

Laukaus+markkeeraus metsän reunaan--- heittäjä+ampuja kävelee pois (kesti kauan).
- Gwenda odottaa rauhassa ja hiljaa. Lähtee luvan saatuaan.
- Perään karkaa myös viereinen koira, hyökkää Gwendaan kiinni -> Gwenda puolustautuu.
- Irrotamme koirat, toinen koira on kokonaa ulkona kilpailusta. Gwenda saa uuden yrityksen noutoon.
- Gwenda lähtee aivan yhtä kovaa, menee alkuun hiukan pitkälle, mutta nostaa damin. Palautus hyvä, istuen eteen.
20/20 p, ja kehut tuomarilta Gwendalle siitä, että hermot piti uskomattoman hyvin.

Seuraavana rasti 4. Tämä oli Walk-up -tehtävä, koirat vapaana koko ajan (alo-koiran sai pitää hihnassa, mutta siitä olisi mennyt pisteitä). Käveltiin toisen koiran kanssa rinnakkain pellolla. Takaa kuuluu laukaus, käännymme katsomaan. Jatkamme matkaa. Edessääpäin pellolla laukaus.  Mitään ei tapahdu, jatkamme matkaa. Sitten laukaus pellolla ja markkeeraus.
- Gwenda seurasi ihan ok, ei mitään täydellistä. Oli hiljaa koko ajan.
- Gwendalle tuli noudettavaksi sen markkeeraus. Eteni alueelle, siinä hetken pyöri, mutta piti alueen. - Nosti damin ja palautti, oli palauttamassa ensin tuomaria kohti, mutta korjasi. Palautus käteen, edessä istuen.
- Gwenda istuin rauhallisena vieressä toisen mennessä linjalle.
19/20 p

Kolmantena meillä rasti 2. Tässä koirat vierekkäin. Tässä seuruutettiin, sitten tuli ohjausta kahdelle ja voi-koiralla olisi ollut markkeeraus.
-Seuruu huonoa, haisteli maata, oli 1,5 m sivussa, ei kontaktia. Toisekseen ei pitänyt mutaisesta paikasta, jossa olisi pitänyt olla ja ojastakin tuli jokin epäilyttävä haju. Istui metrin minusta sivussa ja nenä alkuun väärään suuntaan.
- Gwendalle tuli motivoitu ohjaus, ampuja käveli pellon laitaa ja ampui damin kohdalla maahan startterilla.
- Nokka kääntyi oikeaan suuntaan, lähetin koiran niin, että koira oli minusta 1-1,5 m sivussa. Eteni suoraan damille, palautti hyvin. Toisen koiran tehdessä istui paikalla.
18/20 p (huono seuraaminen rokotti)

Viimeisenä rasti 1. Tässä Gwendalle ojaan samaan tyyliin motivoitu ohjaus, kuin edellisellä rastilla. Tässä ohjaajalle ei kerrottu niin tarkasti damin sijaintia. Toiselle koiralle tuli markkeeraus Gwendan palauttaessa. Voi-koiralle olisi ollut ohjaus.
- Seuraaminen nyt parempaa
- Maa oli aivan mutainen, joten en tuomarin vieressä lähtenyt taistelemaan hienohelman kanssa. Sai seistä vierellä. Laukauksen aikana typy kuitenkin päätti istahtaa... :)
- Eteni ojan reunaan, siihen meinasi stopata, mutta eteni sitten ojaan ja nosti damin.
- Palautus vähän hidas, mutta eteen istuen.
18/20 p

Kokonaisuudessa siis 75/80 p, mistä olen äärettömän iloinen. Gwenda jaksoi pitkän päivän kuitenkin aika hyvin, osoitti myös hyviä hermoja ekassa tehtävässä. Ei tämä niin pehmeä taidakaan olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti