lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen ryhmätreenit vol 2.

Kuva: Mari Olkkonen
 Gwenda pääsi taas ensin ryhmätreeneihin. Meillä oli pari muistipaikkaa. Lopuksi teimme markkeerauksia, joissa piti edetä ojan yli ja pellon läpi metsän reunaan.

1. Ensimmäiseen muistipaikkaan oli tarkoitus tehdä lopulta pitkä linja ojan yli. Kukaan näistä nuorosta ei kuitenkaan onnistunut tässä.

Ensin tein n 50-70 m linjan ilman ojaa. Tämä meni hyvin.

Seuraaminen oli huonoa, G haisteli maata, vilkuili kokoajan muualle ja kontakti oli kadoksissa.

Seuraavaksi ojan yli 100-150 m linja samaan paikkaan. Ojan kohdalla lähti seuraamaan ojaa ja sitten se alkoi. Sai jonkun eläimen tuoreen jäljen ja lähti totaalisesti lipettiin korvat kiinni. Jossain vaiheessa ilmaantui näkökenttään, meni ojan yli ihan jossain muualla, eteni metsään ja oli lopulta damien luona.  Palautti damin, mutta kiersi ojan.
Kuva: Mari Olkkonen

Yritin vielä lähettää iha ojan vierestä. Meni yli, mutta jumittui siihen ojaan. Tein linjan sitten suosiolla ojan toiselta puolelta, niin sai yhden onnistumisen.

2. Linjaa toiseen kohtaan. Tässä kävi jo jokseenkin kuumana, oli kerran karkaamassa. Säpsähteli vieruskavereiden lähetyksissä (otin sitten hihnaan hetkesi.) Teimme 2 linjaa, jotka meni ihan ok.

3. Markkeerausta ojan yli, metsän reunaan.

Kuva: Mari Olkkonen
Ekalla meni vähän laajaksi hauksi.

Teimme seuraavaksi markkeerausta + linjaa (tämäkin ojan yli, damit olivat heti vastapenkalla-> ensin lähetys linjalle. Gwenda oli keksinyt nyt sen yhden kohdan, josta pääsee ojan yli, ja suoran linjan jälkeen kiersi vähän palautuksessa. Vinkumista tuli siinä kohtaa, kun käänsin markkeerauksen sijaan linjalle. Markkeeraukset muisti ihan hyvin pääosin. Toistimme tätä ehkä n 3 kertaa.
Kuva: Mari Olkkonen

Kaiken kaikkiaan oli vähän turhan kiihkeällä päällä sekä damien, että kaikkien muiden hajujen suhteen. Ääntä oli tässä treenissä, toisin kuin eilen.

Merlin: Koska meillä oli dameja hukassa molemmilla muistipaikoilla, niin Merlin sai tehdä muutamat linjat. Meni todella hyvin sokkona. Tein aivan treenin lopuksi myös motivoidun linjan sen ojan yli, joka oli tuottanut muille vaikeuksia. Merlin myös pysähtyi ojan kohtaan, meni kehoituksella yli. Pysähtyi taas. Vahvistuksella eteni damille.

Näiden linjojen välissä teimme sitä varsinaista treenin aihetta, eli malttia. Nyt toinen koira treenasi vieressä samaa asiaa, eli kumpikaan ei päässyt noutamaan. Merlin taas oikein vaani heittäjää ja dameja. Oli paikalla, jos pysyin hiljaa, mutta kun huutelin/juttelin heittäjälle muuta, niin saattoi nousta/mennä 1-2 metriä. Lopuksi vielä niin, että heittäjällä oli koira, joka sai noutaa nämä damit Merlinin ja treenikaverin istuessa paikallaan.Kuva: Mari Olkkonen

Kuva: Mari Olkkonen


Kuva: Mari Olkkonen


Kuva: Mari OlkkonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti