sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pillikuuliaisuus kuntoon (pysäytystä)

Tämän tyyppistä treeniä olen odotellut toteutettavaksi jo jonkun aikaa. Nyt sain avustajan mukaan treeniin ja pystyin toteuttamaan suunnitelman. Päässä olisi oikeastaan aika paljon saman tyyppisiä harjoitteita, mutta kaikkiin tarvitsisi sen avustajan. Ideana saada pysäytystä ehdottomaksi ja siinä sivussa tuli vähän suuntia. Näiden viimeaikaisten suoraviivaisten treenien jälkeen sain koiria sopivasti hämilleen. Näytti tekevän ihan hyvää niille, että joutui hiukan pohtimaan.

Merlin:

1. Motivoitu linja, jonka keskellä pysäytys (ja sitten taskselähetys damille). Avustaja oli näissä kaikissa valmiina nostamaan damin, jos koira ei pysähtynyt. Tämä meni (yllättäen) täysin ongelmitta.

2. Siirryttiin seuraavaan vaiheeseen: markkeeraus ja matkalla pysäytys. WT:ssä on ollut avoluokassa tälläisiä, että kesken markkeeraukseen menon pitää pysäyttää koira ja ohjata toiseen paikkaan. Tämä olikin selkeästi haasteellisempi. Ensimmäisen kerran juoksi pysäytyksen läpi. Kun ei saanutkaan damia, niin koira hämmentyi sopivasti. Seuraavalla kerralla pysähtyi (vähän hitaasti), mutta ei uskaltanut alkuun taas taakselähetyksellä jatkaa matkaa. Lopulta uskalsi noutaa damin. Toisen kerran sama tehtävä. Eka meni taas läpijuoksuksi ja uusinnalla uskoi pilliä (eikä taaskaan meinannut luvan saatuaan irrota damille).

3. Seuraavana harjoitus, jossa koira lähetettiin motivoituun linjaan ja puolessa välissä pysäytys ja ohjaus oikealle (jonne koira oli myös nähnyt dameja vietävän. Näissä taisi olla joku läpijuoksu, jolloin kutsuin koiran takaisin kokonaan. Yksi meni muistaakseni hyvin ja toinen niin, että valui pysäytyksessä liian pitkälle, mutta ohjasin siitä kuitenkin oikealla olevalle damille.

4. Loppuun pidemmällä matkalla ihan perusmarkkeeraus ilman pysäytyksiä, jottei ala hidastelemaan. Vauhdikkaasti teki.

Gwenda:
Pikkukaverille vähän helpommalla kaavalla treeni.

1. Motivoitu linja jonka puolivälissä pysäytys + taakselähetys. Ensimmäisen juoksi läpi, seuraavalla pysähtyi (toki valuen, mutta nyt riitti, että ylipäätänsä pysähtyy). Seuraavalla taas läpijuoksu ja sitten perään onnistuneesti (taas valuen turhan pitkälle, mikä oli nyt ok).

2. Luoksekutsu, pysäytys ja oikea/vasen. Jätin koiran istumaan. Avustaja oli kahdessa ensimmäisessä tiputtamassa damin haluttuun paikkaan (koira näki damin tippumisen heti oikeaan suuntaan lähdettyään). Kahdessa seuraavassa dami oli samassa paikassa, mutta koira ei nähnyt tiputusta.

Nämä menivät oikein hyvin. Välillä koira oli hiukan kysymysmerkkinä, mutta löysi aina oikean suunnan. Välissä yksi luoksetulo, jossa ei ennakoinun pysäytystä.

3. Loppuun ykkösmarkkeeraus, jossa odotin hetken ennen lähetystä (wt-kokeen karkailut..). Nyt pysyi ongelmitta.

Gwenda oli kaiken kaikkiaan vauhdikas, ei piipannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti