sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Talvi nurkan takana

Kylläpäs tässä on taas aika vierähtänyt. Nopea kelaus 3 viime viikon treeneihin ja juttuihin.

Agi: 3 maanantaitreeniä Akatemialla. Gwenda on saanut joka kerta kehuja siitä, että mennään eteenpäin. Ihan pitkiä pätkiä tehdään ja vauhtia ja estefokusta tulee lisää. Merlin...noh... meillä on ollut todella hyviä settejä ja sitten sellaisia, että jumahdetaan johonkin kohtaan täydellisesti. Ohjaaja on oppinut, että sen onnistuneen suorituksen jälkeen pitää keskittyä uuteen rataan ihan yhtä lailla.

Lisäksi on tullut kaksi HSKH:n tiistaitreeniä molemmille koirille ja Gwenda käväisi torstaitreeneissä.

Nome: Nometreenit ovat iltojen pimetessä jääneet katkolle. Viikonloputkin menivät muihin hommiin..

Mutta nyt viikonloppuna pääsimme kouluttautumaan molempien kanssa. Merlin treenasi lauantaina Tomi Sarkkisen ryhmässä (ALO/AVO). Tämä oli ensimmäinen ryhmätreeni sitten viime kevättalven. Positiivista oli, ettei se ollut läheskään niin mahdoton, kuin edellisellä kerralla. Negatiivista oli se, että olihan se edelleen aika mahdoton. Muutaman kerran tuli kommenttia "haastavasta" ja "vaikeasta" tapauskesta...

Se kerää siitä tilanteesta (muut koirat) niin paljon kierroksia, että kontakti katoaa ja koira ottaa ohjat omaan käsiinsä. Mentaliteetti on se, että koko treenipelto ja kaikki damit ovat hänen. Kierroksista huolimatta se teki ihan yllättävän hyviä suorituksia, osoitti osaavansa paljonkin asioita. Mutta oli hetkiä, kun se veti minua ja kouluttajaa 6-0. Hyvää oli se, ettei se pörissyt tai muutenkaan reagoinut muihin koiriin. Lähinnä se fokus oli niissä dameissa. Se piippasi, polki tassua ja tuijotti minua vaativasti. Sain välillä jopa hiljaiseksi, aina ennen omaa vuoroaan oli kuitenkin hiljaa ja paikoillaan. Se ei hihnassa rimpuillut muiden koirien perään.

Teimme erilaisia linjatreenejä, Merlinille omaa "kaikki tippuva ei ole hänen" -treeniä ja markkeerausta heinikkoon lyhyellä matkalla, jossa ajatus oli siinä, että koiran täytyy etsiä koko ajan intensiivisesti. Kaiken kaikkiaan tuli ideoita ja hyviä huomioita treenaukseen.

Yhteenvetona: Merlin osaa paljon, muisti on hyvä, työskentely oli hyvää. Kaikki se muu maltti ja hallintaosio, jota avo/voi puolella tarvitaan, on kaukana vaaditusta. Meillä on ihan hitosti työtä edessä, eikä välttämättä pidemmälle kokeissa ole siltikään asiaa. Jatketaan treenejä ja katsotaan, josko iän karttuessa tämä yllättäisi.

Gwenda treenasi sunnuntaina Susanna Fontellin ryhmässä (NOU/ALO). Tässä pääasiana oli se maltti ja rauhallisen mielentilan saavuttaminen. Opin Gwendasta paljon ja tässä sain niitä työkaluja etenkin Merliniä ajatellen jatkoon. Itse damihommina oli markkeerauksia. 4 markkeerausta, jossa homma koko ajan vaikeutui ensin damin värillä ja sitten tuulen suhteen. Odotimme 5 sekuntia, WT-kokeessa olleen karkailun takia. Ei lähtenyt. Alkuun ei ihan keskittynyt hommaan ja damit jäivät metsään, mutta sitten fokus löytyi ja homma lähti sujumaan.

Teimme myös yhden linjaharjoituksen ja sitten parityönä linjaa + lähihakua. Parihommassa oli kytkemättömänä sivulla, kun toinen ampaisi linjalle. Lähti perään. Tämän jälkeen treenattiin siinä muiden parien tehdessä kytkemättömänä sivulla oloa. Sain kanssatreenaajalta myös ihan hyvän vinkin tähän hommaan. Näissä tehtävissä oli oikein hyviä pointteja ja ajatuksia, joista toivon muistavani vielä huomenna jotain.

Lisäksi teimme variksella yhden riistan hakuruudun. Tässä pikkuraukka hukkasi kompassin ja minut ja juoksi varis suussa ihmiseltä toiselle etsien minua. Voi kultaa :) Kaiken kaikkiaan ei enää säikkynyt ihmisiä, mikä oli hieno juttu.

Gwendasta opin nyt paremmin huomaamaan sen, milloin se on oikeasti rauhallinen ja milloin vain näennäisesti paikallaan, mutta päässä kiehuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti