maanantai 21. lokakuuta 2013

Ohjausta ja lähihakua


Aloitin tässä ohjaussulkeiset loppuvuodeksi. Tarkoituksena on aloittaa ns. alusta, eli pilkkoa harjoitteita helppoihin osiin, käydä perusasiat ja lisätä huomaamatta koko ajan vaikeutta. Tämä tarkoittaa linjoja, suuntia erikseen, lähihakua ja pysäytystä. Alkuun motivoidusti lähtien lyhyemmistä etäisyyksistä pidempiin ja lisäten väliin ojaa, maastonvaihdosta, estettä yms. Rinnalla sokkona erilaisissa paikoissa ja vielä lyhyemmillä etäisyyksillä, mahdollisesti useammalla damilla, mutta näitä ei liikaa. Tarkoituksena saada koiralle suoraviivaisuutta ja epäröimättämyyttä. Pysäytys pitäisi saada varmemmaksi, on vähäsen unohtunut... Toisena pääasiana on maltti- ja tottelevaisuus, jota tehdään jokaisen treenin lomassa. Yleisesti pyrin siihen, että lyhyitä treenisessioita olisi useammin viikossa ja näissä treenataan yhtä-kahta asiaa.

 Alla lyhyesti kahdesta viimeisimmästä nometreenistä. Lyhyttä ja ytimekästä.

Perjantaina molemmille 4 linjaa. 3 motivoitua ja yksi sokkona Merlinille ja muistina Gwendalle. Piilotin kolme damia ojan viereen. Lähetys pellolta ja koiran piti ylittä oja, polku/tie ja toinen oja. Kerta kerralta pidensin etäisyyttä, Merlinillä kaiken kaikkiaan pidemmät etäisyydet. Meni ihan mukavasti.

Gwendan treeni lopuksi jätin tielle kaksi damia ja vein G:n autoon. Merlinille lähetys sokkona, matkalla oli tuo edellisten damien paikka. 30 metrin jälkeen kurvasi ojanreunaan ja alkoi mutkittelemaan. Kutsuin takaisin. Uudella lähetyksellä meni täysin suoraan sen 60 m damille. Gwenda eteni muistidamilleen suoraviivaisesti autosta tultuaan.

Tänään maanantaina molemmille treeni kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa lähihakua x 4. Jätin koiran istumaan kauemmaksi ja piilotin damin heinikkoon/risukkoon/kiven taakse tms. Seuruutin koiran lähelle damia ja istutin siihen. Menin itse etäämälle. Molemmilla ensimmäinen kerta oli vähän hakemista (lähtivät ihan muualle), mutta sitten asia valkeni ja muut meni ok. Pidensin omaa etäisyyttä koirasta kerta kerralta.

Sitten taakselähetys. Tein ihan helppona ja motivoituna, koska olen vaihtanut tähän juuri käsimerkin. Kerta kerralta pidensin etäisyyttä koirasta damiin ja minuun. Merlinille 3 kertaa motivoituna (meni jo liian helpoksi, kun koira ei edes katellut merkkejäni), sitten 2 kertaa sokkona. Ekalla damilla oli vähän homma hakusessa (lähti ensin ihan muualle), mutta kolmannella lähetyksellä lähti oikeaan suuntaan. Toinen sokko taakseläheys menikin heti oikein.

Gwenda oli noissa neljässä motivoiduissakin vielä vähän kysymysmerkkinä (lähti kuitenkin oikeaan suuntaan), että en tehnyt sokkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti