lauantai 5. lokakuuta 2013

Agi x 2 ja WT-koe

Lyhyesti kuluneesta viikosta. Täytynee skarpata näissä treenien muistiin panossa...

Maanantaina akatemian agitreenit: Rata oli aika hauska ja saatiin molempien koirien paljon onnistumisia ja toisaalta hyviä vinkkejä ohjaukseen ja hiottiin muutamia kuvioita. Merlinin kanssa tuli ahaa-elämys kepeille menossa.

Tiistaina HSKH:n talvikauden ekat hallitreenit: Teimme kaksi lyhykäistä rataa. Toisessa teemana oli takaakierto, mikä meni Merlinin kanssa jo melko etäältä lähetettynä. Olin iloinen, että kepitkin menivät Mertsillä kovasta vauhdista puhtaasti. Gwendalla oli tässä ensimmäisessä kivasti vauhtia. Toisella radalla oli este-erottelua.

Tänään oli molemmille ensimmäinen WT-koe. Tällä treenaamattomuudella meni ihan ok (olisi voinut olla paljon pahempi molemmilla..). Merlinille ALO3, josta olen positiivisesti yllättynyt. Gwenda nollasi pari rastia, joten tuloksena ALO0. Olin iloinen siitä, että oli täysin äänetön, piti itsensä kasassa, eikä "jäätynyt" yhtä pahasti, kuin aiemmin vastaavissa tilanteissa. Sai onnistumisia ja kokemusta. Häiriöstä ja niistä epäilyttävistä, vieraista ihmisistä huolimatta käytti nenää. Ei reagoinut laukauksiin. Uutena juttuna olikin karkaaminen noutoon...

Oma haasteensa oli siinä, että piti ottaa molemmat koirat odotuksiin mukaan (ei päässyt autoon). Olivat yllättävän nätisti ja mukavasti. Merlin tottui yllättävän helposti niihin ympärillä pyöriviin koiriin, ja oli yllättävän stressitöntä hengailla noiden kanssa. Olivat koko pitkän päivän hiljaa. Eivät kuumuneet joka paikassa kuuluvista laukauksista. Gwenda odotti ihan nätisti puussa kiinni, Merlin (ja minun) päivän pelasti ystävällinen kisaturistin joka kävelytti Merliniä, kun olin Gwendan kanssa rastilla (olisi varmasti pitänyt puussa elämää..).

1. rasti (meillä toisena) Tuomarina Pauliina Ahola. Seuruuta n 20 metriä, sitten laukaus+markkeeraus melko lähelle, mutta piti edetä tieltä pellon puolelle. Palautuksen aikana motivointilaukaus aluehakuun. Alue oli ihan lähellä ja piti löytää 1/3 damista.

Merlin: Seuraamisessa oli koiran mitan edessäni ja ajoittain palautui sivuun. Jouduin käskyttämään jatkuvasti pienellä äänellä. Tuomari kuitenkin sanoi, että "ei se niin huonoa ollut" ja se kuitenkin "seurasi" ja oli hallinnassa. Markkeeraus meni ensin pitkäksi, mutta nopeasti nosti kuitenkin. Haku hyvä. Luovutukset hyvät.

Gwenda: Seuraaminen ihan tosi hyvää. Markkeerauskessa pienen odotuksen jälkeen karkasi. Oli niin ylläri, että tajusin vasta, kun koira oli jo puolessa matkassa. Tuomari sanoi, ettei kannata puuttua enää. Dami nousi. Tämä osa rastista nollaantui. Haku oli hyvä ja tästä tuli pisteitä.

2. rasti (meillä ekana) Tuomarina Anu Mikkola. Markkeeraus. Tuli vähän puiden taakse pellolle.

Merlin: Jäi ensin haistelemaan jotain matkalla, mutta muisti kyllä pudotuspaikan ja eteni sitten sinne. Palautuksessa meni pari metriä takaani ja palautti viereen istuen. Siinä vaiheessa, kun askartelin hihnan kanssa, kiinnostui toimitsijasta perin metrin päässä, tämä vei jonkun pisteen..

Gwenda: Tässä ei karannut... Nouti välitulpan... Uudella lähetyksellä ei oikein irronnut. En lähtenyt ohjaamaan.

3. rasti (meillä kolmantena) Pauliina Ahola. Pientä parityön poikasta. Parin kanssa katsottiin markkeeraus ilman hihnaa. Markkeeraus pellolle ojan ja aidan taakse. Sitten toinen otti koira hihnaan ja toinen lähetti koiransa. Sama toisin päin.

Merlin: Apua!! Olin jo luovuttamassa etukäteen (silmieni edessä vilisivän kaikki, mitä saattaisi tapahtua). Merlin sai ensin vuoron noutaa. Kuumui tilanteesta niin, että karkasi, mutta tuli kiellolla heti takaisin viereen. Sitten hyvä nouto luvalla. Ei ehtinyt karata toisen noutoon, ennen, kun sain hihnaan. Ei täysin nollattu, huh! Olisi voinut olla pahempi...

Gwenda: sai noutaa ekana. Kun vahvistin paikkakäskyä odotellessa toisen koiran kytkemistä, lähti noutoon, ja korvat katosivat samalla. Nollaksi meni.

4. rasti (meillä vikana) Anu Mikkola. Lähetys puunrungon takaa laukauksella motivoidulle ohjaukselle. Puun rungon pystyi alittamaan/ylittämään.

Merlin: Jo rastille mennessä oli korvat kadonneet. Oli jo laukauksen jälkeen valmiina menemään. Irtosi hyvin, meni vähän vinoon ja todella paljon pitkäksi, kun en tajunnut paikkaa aivan oikein... Sitten rallateltiin menemään pellolla korvat lukossa. Kerran kuunteli pilliä ja suuntakäskyä, tuli liikaa kohti ja sain taas eteemään. Nyt nenään sattui damin haju ja dami nousi. Palautus hyvä, suoraviivainen.

Gwenda: Irtosi hyvin, myöskin vinoon. Ei kuunnellut pilliä. Ajautui taakse oikealle linjalle, josta sain tulemaan minua kohti, ja sai matkalla vainun damista.

Tästä on hyvä jatkaa talvea vasten treenejä suunnitellen (ohjausta, ohjausta, malttia ja hallintaa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti