torstai 5. joulukuuta 2013

Kisavalmiita agiin?

Tässä on taas vierähtänyt reilu viikko sisältäen 2 akatemian agitreeniä, yhden HSKH:n agitreenin, yhden omatoimisen agitreenin ja yhden nometreenin.

Gwenda on kehittynyt agilityhommissa treeni treeniltä. Se tekee ihanan huolellisesti ja hyppää ilmavasti, ettei vaaan rimat kolise :) Kontakien alastulot ovat oikein korostetun huolellisia. Se on aivan mainio! Viimeiset HSKH:n treenit meni ratojen ja harjoitteiden suhteen täysin virheittä. Akatemiallakin on ollut hyvin huolellista tekemistä. Välillä tulee niitä rytmitysasioita eteen, Gwenda on herkkä minun liikkeen pysähtymiselle ja pysähtyy helposti myös itse. Akatemian radoissa ollaan sitten kiinnitetty tähän enemmän huomiota.

Kepit ovat Gwendan kohdalla se este vielä kisaamiselle. Pääsimme treenaamaan omatoimisesti pitkästä aikaa ja nyt myös verkot olivat käytössä. Tein muun ohella keppejä 3-4 verkolla, jolloin meni ihan ok. Kokeeksi poistin lopussa kaikki verkot ja saimme puhtaita suorituksia. Tämä vaatii, että olen siinä vieressä tukena ja pikkasen autan omalla liikkeellä pujottelua. Homma ei vielä ole vauhdikasta ja itsenäistä, mutta treenikertoihin nähden ollaan päästy nopeasti eteenpäin. Gwenda olisi siis kohta kisavalmis!

Merlinin kanssa ollaan petrattu tuosta aallonpohjasta taas parempaan suuntaan. Sen kohdalla ongelmia ovat kova vauhti ja halu edetä yhdistettynä rämäpäisyyteen ja pieneen huolimattomuuteen (välillä aidat siivekkeineen kaatuu). Lähdössä ja kontakteilla on malttiongelmaa. Välillä on aivan huisin hienoja pätkiä noilla vaikeillakin radoilla, mutta homma ei ihan koko rataa pysy kasassa. Kepeille ollaan treenattu nyt enemmän itsenäisyyttä ja haastavampia kulmia. Se olisi kyllä kisavalmis, mutta en vaan ole uskaltautunut vielä.

Nyt ostin molemmille ihan fleece-taluttimet palkkaamista varten, joten loppu viimeisetkin tekosyyt kisaamiselle. Tammikuussa kai sitten pitäisi starttailla...

Nomehommia teimme viime viikonloppuna. Tein uusissa kotimaastoissa linjahajoituksia muistina. Maasto oli harvaa rantametsää, jossa oli paljon pieniä ojia. Linjoilla tuli siis monta ojaa ja tiekin ylitettäväksi. Merlinille vähän vaikeampana ja Gwendalle helpompana.

Edellisistä koulutuksista muistin olla avustamatta Gwendaa, kun se kesken yhden linjan pysähtyi ja alkoi arpomaan, että oliko oikea suunta (vai pitikö mennä sittenkin toiseen paikkaan, jossa oli myös dami). Gwenda ratkaisi asian itse jatkamalla linjaa :). Molempien kanssa tein myös koulutuksessa vinkattua harjoitetta, jossa koira on vapaana ja heittelen dameja. Ilman lupaa ei saa mennä ja silloin, kun koira ei lähtenyt damin perään, annoin sen välillä luvan kanssa noutaa. Tämä ei ihan mennyt käsikirjoituksen mukaan, vaan koirat vaan lähinnä kuumuivat. Tarvitsee kyllä mieluummin avustajan heittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti