lauantai 28. joulukuuta 2013

Agi x 3 ja nome x 2

Löysähkö treenitahti sen kun jatkuu. Kirjaamatta on kolmen viikon treenit. Ensimmäisenä kahdet maanantai-agit akatemialla. Ensimmäinen niistä oli lenkkien ja treenien täyteisen vapaapäivän lopussa. Radalla oli monta takkuista kohtaa ja erityisesti Gwendan vauhti lopahti. Merlinillä riitti virtaa. Kepit taisivat mennä radalla suoraan ekalla yrittämällä nappiin. Toinen maanantai-agi oli parempi, molemmilla oli oikein mainioita pätkiä. Gwenda on jatkanut hyvää työtään, mutta ne kepit ovat vielä esteenä kisaamiselle. Lisäksi muutamissa ohjauskuvioissa vauhti saattaa pysähtyä ihan kokonaan. Saimme ohjeita näiden korjaamiseen, pitäisi vielä vaan toteuttaa ne.

Torstain HSKH:n agiin otin Gwendan. Tein kepit ensimmäistä kertaa osana rataa, ja sehän meni (minun tukiessa) pariinkin otteeseen tehtynä ihan puhtaasti, mutta toki hitaasti. Muutoin G teki hienoa työtä, mutta yksi putkeenmeno sai taas sen pysähtymään. Teimme tätä erikseen palkalla, mutta vieläkin se oli vähän epävarma (ja kun se on epävarma, se pysähtyy),

Iloisena yllättyksenä yksi radoista oli tyhjänä ja tein Merlinille kahdessa ja Gwendalle yhdessä pätkässä vielä omatoimiagit. Merlinille erilaisia kepeille menoja, vielä vaatii työtä paljon.. Gwendalle sitä sun tätä ja vähän keppejä.

Merlin on nyt ilmoitettu kahteen agikisaan tammikuussa, kolmaskin harkinnassa. Gwenda kaipaisi vielä vähintään muutaman omatoimitreenin kepeillä, mutta nyt on kovin huonosti tiedossa arkivapaita, joten startti menee myöhemmäksi. Ehkä jokin möllikisa tammikuussa pikkuiselle.

Tapaninpäivänä nomejuttuja. Merlinille sellasta, että n 120 asteen sisällä oli yksi ohjauspaikka ja kaksi markkeerauspaikkaa. Tein ensin kaikki erikseen, sitten yhdistäen markkeerauksen ja linjan. Lopulta niin, että ensin katsottiin kakkosmarkkeeraus, lähetin ohjaukseen ja lopuksi markkeerauksiin. Ei vaikeuksia.

Gwendalle alkuun linjaa/ohjausta. Kahden ohjauspaikan välillä oli pieni kulma. Vein molempiin damit Gwendan nähden. Avustaja otti koiran huomaamatta jälkimmäisen (=houkuttelevamman) pois ja lähetin toiselle. Niin vaan G lähti väärään suuntaan, mutta en kieltänyt. Kävi huomaamassa, että damia ei löydy, kutsuin koiraa. G vaan ei totellut (sille on vaikeaa tulla tyhjänä takaisin). Lopulta koira luokse jä uusi yritys, jolloin koira meni oikeaan paikkaan. Toistia pariin kertaan samalla idealla.  Kerran jäi dami löytymättä, vaikka oli juossut yli. Lopuksi vielä ykkösmarkkeerausta + ohjausta. Ensin lähetys ohjauspaikalle. Kulma oli n 50 astetta.

Lopuksi molemmille koulutuksissa vinkattua harjoitusta "noutaa ei saa ilman lupaa, vaikka olisi vapaana". Eli koira vapaana, avustaja heittelee dameja. Koira ei saa rynniä damille ilman lupaa. Välillä annoin koiran mennä noutoon sieltä, mihin oli pysähtynyt ja välillä kutsuin ensin luokse. Jonkun damin nostin itse. Gwenda oppi ekasta kerrasta, aina pysähtymään ja odottamaan noutolupaa. Merlin oli hiukan kovakalloisempi, mutta oppi yllättävän nopeasti homman jujun. Kerran päihitti avustajan kilpajuoksussa.

Tänään vielä nomehommia. Merlinille parinmetrin levyisen ojan yli markkeerausta. Kasvatin noutoetäistyyttä kerta kerralta. Lopussa 3 kertaa niin, että ensin lähetys linjalle vastakkaiseen suuntaan, sitten vasta markkeeraus ylös. Ekan damin kohdalla vähän ravisteli, mutta loput tulivat nätisti.

Gwendalle ei vesihommia, vaikka on näin joulukuussa ihan oma-aloitteisestikin uinut. Teimme alkuun markkeerauksia heinikkoon niin, että kasvatin lähetyspaikan etäisyyttä. Sitten välissä 3 kertaa niin, että ensin lähetys linjalle 60 astetta toisaalle ja sitten markkeerauksen nosto. Näissä tuli hiukan ääntä kun käänsin pois markkeerauksesta, mutta teki kuitenkin suoraviivaiset linjat. Yksi palautus meni ihan damin hettelyksi, muut ok. Lopulta pari markkeerausta jo aika pitkällä etäisyydellä, toki samaan muistipaikkaan.

Sisällä olen muutamia kertoja viikkojen aikana tehtyn sellaista malttiharjoitusta, että joko asunnossa on piilotettu dameja tai käytävän päässä damikasa. Laitan toisen istumaan sivummalle ja toiselle lupa noutoon. Gwendalla ei ongelmia odottelussa, Merlinkin on yllättävän hyvin kestänyt. Takapuoli nousee maasta, välillä on ollut aikeissa lähteä, mutta kiellolla muuttanut mielensä ja pysynyt paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti