lauantai 4. tammikuuta 2014

Agi-nome-agi

Vuosi päätettiin 30.12. Akatemian agitreeneillä. Molemmat koirat tekivät hyvää työtä. Merlinillä oli positiivisena asiana taas kepit, jotka menivät heti ekalla kerralla radalla puhtaasti. Mitään jumituskohtia ei ollut, mutta virheitä siellä täällä.

Gwendalla jätin vielä kepit tekemättä, mutta positiivisena juttuna oli treenin loppuun tehdyt esteet 5-22, jotka menivät virheittä :)

Uudenvuoden päivä aloitettiin nometreeneillä, jotka menivät molemmilla koirilla takkuillen. Merlin ei kuunnellut pilliä ja rallatteli oman päänsä mukaan ja Gwendalle tuli jostain ajatus, ettei se osaa lainkaan oikeaa ja vasenta, joten hän päätti itkeä paikallaan ja tulla sitten mun luokse turvaan...

Teimme motivoituna suuntia (oikea/vasen) ja välillä eteenlähetystä. Avustaja oli mukana hiukan varmistelemassa ja viemässä dameja. Merlinin kanssa piti päästä siihen pisteeseen, että lähetän eteen ojan yli ja sitten oikea/vasen. Välillä jatkoi suoraan eteen. Totesin, ettei se kestänyt tässä kovinkaan suuria etäisyyksiä. Jos olin liian kaukana, niin se kyllä pysähtyi, mutta tämän jälkeen ei malttanut edes katsoa, mihin ohjaan, vaan teki ratkaisunsa itse. Pääosin jouduin kieltämään sitä. Paikaltaan lähetettynä oikealle/vasemmalle meni ok. Pääosin myös niin, että lähetin ojan yli 5 m eteen ja pysäytin ja annoin suunnan (oli tässäkin jokunen oma ratkaisu).

Lopulta eteenlähetyksiä ja kaiken edeltävän sähläyksen ja kieltojen perään ei sitten oikein edennyt (muistipaikalle). Kierteli ja pysähteli kysymään neuvoja..

Gwendan kanssa olen tehnyt kyllä oikeaa ja vasenta aiemmin ilman ongelmia. Aloitin sillä, että lähetin pari metriä oja yli, pysäytin (tähän asti meni ok). Sitten suuntamerkin saatuaan koira vaan jähmettyi epävarmana, eikä uskaltanut tehdä mitään (oli molemmissa suunnissa damit). Se alkoi vinkua ja ratkaisi asian tulemalla luokseni turvaan.

Helpotin niin, että laitoin paikalle istumaan ja annoin suunnan (=vinkumista ja jähmettymistä). Sitten niin, että avustaja vielä heitti damin ennen suunnan antoa (=sama juttu). Nyt en osannut enää helpottaa, vaan koira oli totaalisen lukossa. Teimme loppuun neljä motivoitua linjaa (meni ongelmitta) ja lopetimme siihen.

2.1. HSKH:n ohjatut agit, johon otin Merlinin (helppo valinta, kun Gwenda oli juuri metsälenkillä kierinyt pa**assa). Oli ohjaustreenirata ilman kontakteja ja keppejä. Hyviä juttuja tuli harjoiteltua ja huomasin jälleen kerran, että Merliniä pitäisi ohjata todella rauhallisesti ja selkeästi. Heti, jos kiirehdin ja panikoin, alkaa rimat tippumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti