perjantai 23. marraskuuta 2012

Vesitreeniä

Viimeisimmän päivityksen jälkeen on ollut muutamia pikkutreenejä. Lähinnä eteenlähetyksiä molemmilla koirilla ja kaikenlaista temppuilua. Gwenda on muun muassa oppinut myös sulkemaan ne kaappien ja laatikoiden ovet. Eilen Merlin pääsi taas tauon jälkeen agilityradalle, ja saatiin ihan 14 esteen pätkä tehtyä kunnialla. Kepeissä oli verkot, joten niitäkin teimme radalla :) Ansaittiin joku positiivinen kommenttikin.

Tänään oli sitten ihan kunnon nometreenit Merlinille. Oli taas oikein kuuliaisella päällä ja seurasi mallikkaasti. Koska lähdin nyt treenaamaan kotiovelta, olivat hakuruudut ja linjat motivoituja. Yksi suora linja erikseen ja kaksi 180 asteen kulmassa.

Varsinainen aihe oli vesiohjaus pienellä, pitkulaisella lammella. Suunnitelma: menen koiran kanssa lammen toiselle puolelle heittämään damin lähes keskelle lampea ja sitten lähettämään toiselta puolelta.

No, damihan jäi toiselta puolelta katsottuna aivan rantaan. Ei koira oikein irronnut, kun matka olikin aika pitkä, eikä nähnyt damia lainkaan. Lopuksi lähti selkeästi väärään suuntaan, meni kuitenkin vastarannalle. Lopuksi dami nousi lähinnä sellaisen haun näköisen suorituksen tuloksena. Välillä saatoin kuvitella koiran noudattavan suuntakäskyäni.. Palautti sentään vettä pitkin.

No, tehtiin sama toisaalla, mutta kirkaalla vesidamilla. Ongelma oli nyt taas se, että lahettää piti kaislikon läpi. Ei irronnut. Heitin sitten yhden damin samaan suuntaan, jonka toi ensin. Sitten lähetys samaan suuntaan. Koira irtosi ja juuri uskon loppuessa keskellä lampea havaitsi damin vastarannalla. Palautus maan kautta.

Lopuksi hakuruutu rannassa. Sai hakea 5/6, vika nousi sitten vielä yhdessä etsiessä.

Gwendan kanssa oli enemmän sellaista leikkiä. Eri temppujen muistelua, malttia, pari suoraa linjaa. Lopuksi motivoitu hakuruutu. Sai hakea 3/5. Ympärillä ulkoili muita koiria häiriönä, mutta eivät häirinneet typyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti