maanantai 19. toukokuuta 2014

Viimeisin (reilu) viikko NOME osa 1.

Pitäisi (edelleen) päivitellä useammin, koska nyt tuli todella tenkkapoo siitä, että mitäs tässä on treenailtu. Joku treeni jää siis mahdollisesti kirjaamatta...

- 11.5. Gwenda käväisi WT-kokeessa. Ei hyvä.. Koira oli jo lähtökohtaisesti jumittunut vinkumoodiin. En saanut lukkoa auki, kuin hetkeksi. Sitä kuumensi a) riistan hajut b) vesi c) varmasti myös minun jännitys. Eka rasti oli sellainen, jossa heitettiin markkeeraus ja seuruuetttiin koiraa damille ja ohjaaja otti damin. Tässä ihan kamalaa seuraamista vinkumisen kera. Sitten markkeeraus lutakkoon. Koira meni suoraan damile, mutta ensin tarkasteli sitä "ah niin mielenkiintoista lutakkoa", nosti damin ja jatkoi tutkimuksiaan dami suussa. Monen pillityksen jälkeen lähti palauttamaan, mutta jatkoi seuraavalla lutakolla tutkimuksiaan. Saatiin pari säälipistettä..

Muut rastit lyhyesti: Ohjaus -> meni oikeaan paikkaan, haisteli merkkinä oleva kreppiä, lähti muualle, otti jotain pysäytyksiä ja ohjauksia, mutta siellä oli taas niinä riistan hajuja, jotka vetivät enemmän. Tuloksena nolla (saimme korjata sitten motivoidusti, mikä oli kiva). Vesimarkkeerauksessa palautuksessa tiputti ja ravisti. Lähihakutehtävässä vinkui seuraamisessa, enkä päästänyt hakuun.

- 13.5. Treeniä. Gwenda treenasi Ebban kanssa. Sain Petralta hyvän vinkin vinkumiseen, joka tuntui tehoavan. Tällä kaverilla vinkuminen selkeästi tarkoittaa "minä haluan" ja olen nyt ottanut nollatoleranssin sen kanssa. Hihnasta nyppäisy ei auta, mutta sellainen refleksimäinen sähädys ja koiraa kohti "hyökkäys" että se joutuu peruuttamaan on saanut nyt viestin perille (ja heti perään kehu, kun hiljenee).

Aloitimme maltti-seuruujutuilla. Teimme ohjausta motivoidusti, välissä oja. Mukana häiriömarkkeerauksia, joita välillä sai noutaa ja välillä ei. Kulma oli n 60-90, tein Gwendan kanssa parissa eri kohdassa. Ensimmäiselle muistipaikalle teimme myös lopussa pelkkää linjaa, ja ajoittain oli vaikeaa saada Gwendaa etenemään. Se jumittui ojaan. En tiedä mikä lopulta oli se "juttu", eli unohtiko se paikan vai häiritsikö sitä ne aiemmat markkeeraukset. Sain kuitenkin onnistumisia, käytiin välillä uudestaan motivoimassakin. Yhteenvetona kuitenkin voi sanoa, että Gwendaa häiritsee vielä ohjauksessa aika paljon häiriödamit/markkeeraukset. Näissä tulee niitä vinkaisuja, kun se haluaisi hakea sen "kivemman" damin. En enää sanoisi tätä epävarmuudeksi, vaan enemmänkin omaksi haluksi.

Treenasin Merliniä itsekseni. Tein motivoituja linjona pariin eri muistipaikkaan. Maassa häiriödameja. Ohjauksissa ei mitään ongelmia. Ongelmat muodostuivat häiriödameista. Teki ok, palautti ok, mutta onnistui jonkun kerran säntäämään häiriödamille heiti palautuksen jälkeen. Tein sitten pelkkää malttia, eli seuruutin koiraa damien ohi, heittelin dameja yms. Meni taas ihan ok, kunnes taas jossain vaiheessa säntäsi damille ja alkoi rallattelemaan... Ei hyvä. En luovuttanut vaan jatkoin oikein kunnolla "simputusta". Lopussa tuli moninkertaisesti onnistumisia. Tein myös taakselähetyksiä, piti palauttaa dami yli jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti