tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevät tulee, damit siis esiin!

Gwenda sai tänään treenailla jo nomehommia. Agitreeneihin pääsee vasta ensi viikolla. Merlin pääsi lenkille/treenaamaan uuden tollerikaverin kanssa :)

Nyt treenipimennon jälkeen helppoja juttuja (etenkin Gwendalle), jotta itseluottamus kasvaa.

Gwenda: Alkuun hakuruutu ilman motivointia metsäisellä, avonaisella rinteellä. Osassa oli näköyhteys ohjaajaan. Lähetys pellolta 20 m metsänrajasta. Haki 5/5 damia

Alkuun vähän pysähtyi kyselemään keskellä ruutua (en reagoinut). Ekan damin jälkeen ei enää kysellyt. Vauhti ei ollut kova, mutta damit tulivat hyvin järjestelmällisesti ja nopeasti. Gwenda on hauska, kun se jo lähetysvaiheessa haistelee tuulta ja laatii selkeästi hakusuunnitelmaa ja ihan ajatuksen kanssa se siellä ruudussa liikkuukin.

Teimme myös oikeaa ja vasenta (damit molemmissa suunnissa). Tämä oli sellainen, mikä juuri ennen juoksuja sai koiran täysin lukkoon. Nyt muisti taas suunnat.

Merlin: Alkuun omaa treeniä. Tein motivoitua linjaa pellolla. Koira istui lähetyspaikalla ja kävin viemässä 3 damia n 50 asteen sektorille. 2 dameista oli ojan toisella puolella ja yksi ihan keskellä peltoa.

Eka linja lähti oikeaan suuntaan, mutta ojan reunalla lähti tekemään omia ratkaisuja. Kutsuin takaisin luokse. Kävelin lähemmäksi. Uusi lähetys lähti ihan väärään suuntaan ja koira taas luokse. Taas kävekyä kohti damia ja nyt meni sitten ojan yli. Linja ei ihan suora ollut.

Toisessa linjassa ekassa lähetyksessä sama juttu, eli ojan reunalla muutti suuntaa. Kutsuin luokse, kun lähti omaan hakuun. Toisella lähetyksellä taas jäi ojan reunalla pyörimään. Pysäytin ja sain ohjauksella ojan yli oikeaan paikkaan.

Vika linja lyhyellä matkalla oli ok.

Sitten lenkki ja lenkin lomassa treeniä uuden tollerikaverin kanssa:

Alkuun seuraamista ilman hihnaa. Sitten hihnan kanssa niin, että maassa oli dameja. Ei ollut mitään saumaa seuruuttaa ilman hihnaa, kun Merlin kuumeni toisen koiran läsnäolosta niin, että olisi rynnännyt jokaiselle damille.

Hakuruutu vuorotellen. Molemmille 3 damia. Itse haku oli hyvää. Merlin odotti hihnassa ihan nätisti toisen vuoron aikana. En uskaltanut pitää vapaana, koska tuo tolleri oli aika pehmeä, ja olisi säikähtänyt ikiajoiksi, jos mun olisi pitänyt huutaa Merlinille perkelettä..

Kerran Merlin säntäsi damikasalle hakemaan damin ilman lupaa. Tämä on juuri sitä, mitä toisen koiran läsnäolo tekee: kaikki damit kuuluu Merlinille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti