sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pikamarkkeeraukset

Lyhyet noutotreenit molemmille lumisella pellolla. Markkeerauspaikka tampattuna tasaiseksi.

Gwendalle etäisyys n. 25-30 m. 4 heittoa, josta kaksi hain itse. Toisen pääsi suoraan hakemaan ja toisessa käveltiin ensin muutama askel poispäin. Toinen palautus käteen, tosen damin kanssa sääti pikkasen matkalla (luminen dami ilmeisimmin häiritsi). Pudotti ensin, mutta luovutti sitten käteen.

Juuri kun muutama päivä sitten tuskastelin tuota luovutusongelmaa, on asiassa päästy paljon eteenpäin. Ja Gwenda on alkanut tuomaan mulle tavaroita. Ja sen voi pyytää luokseen, kun sillä on jotain suussa ja sitä voi silittää ja kehua ihan rauhassa eikä yleensä pudota. Vielä ihan hetki sitten se pudotti kaikki tavarat ennen luoksetuloa tai viimeistään silloin, kun oli koskettamassa koiraa. Mutta nyt Gwenda tulee esineet suussa luokse niin tavattoman ylpeänä itsestään :) Viime päivinä sisällä on kannettu monipuolisemmin kaikenlaista esinettä (aloin mm. opettamaan sille "tuo lisää" käskyä, jossa näytän esim. kädessäni olevaa kenkää ja koiran pitää löytää lattialta toinen samanlainen). Selkeästi Gwendankin päässä on jokin asia loksahtamassa paikoilleen, että se tavaroita todellakin kannattaa tuoda ohjaajalle. Nyt olen oikein korostetusti silittänyt ja kehunut rauhassa ja antanut Gwendan pitää sitä esinettään suussa (eli ihan perus noutajan koulutus -juttua).

Merlinin kanssa tehtiin samaisella sänkipellolla 3 ykkösmarkkeerausra n 50 metrin etäisyydellä. Parilla kerralla käveltiin ensin muutama askel poispäin. Lopuksi samaan kohtaan ohjaus.  Markkeeraukset jäivät helposti muutaman metrin liian lyhyeksi, mutta rengasti sitten kuitenmin aika pienellä alueella ja nosti ylös. Linja oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti